Speedski

Speedski
DamerS1Formigal

Agnes Abrahamsson blev trea på världscuptävlingen i Frankrike idag, hennes första pallplats i snabba S1-klassen

Agnes första världscuppall – 202 km/h och en tredjeplats idag i Frankrike

Agnes Abrahamsson tog sin första pallplats på världscupen när hon med ett åk på 202,66km/h blev trea på en världscuptävling i Vars, Frankrike idag. Det var också flera andra fina svenska prestationer idag.

Agnes Abrahamsson, Väst Alpin SK Göteborg, lyckades få till ett riktigt fint avslutande åk när den första av två världscuper avgjordes i Vars, Frankrike, idag: - jag tycker att jag har börjat få bra koll på min åkning även i lite högre farter nu. Det kändes också bra att äntligen få åka igen idag, efter de inställda VM åken. För mig blev det en lite snöplig avslutning på VM när vädret gjorde att det aldrig blev någon semifinal eller final som jag hade sett mycket fram emot.

Agnes216

Agnes satte nytt personligt rekord med 216,13km/h på VM förra veckan.

Agnes kör sin första säsong i den snabba S1-klassen och att få till en pallplats i det läget och i så pass hög fart som idag är starkt: - ja, men jag nu har jag ju fått göra några 200-åk och det känns faktiskt inte så extremt som man skulle kunna tro. Mest kul faktiskt, säger Agnes.

Segrade i damer S1 gjorde suveräna italienskan Valentina Greggio framför Clea Martinez, Frankrike. VI hade också VM-trean Mathilda Persson, IFK Falun Alpin, på fjärde plats och Cornelia Thun Sandström, på sjätte.

I herrklassen var även idag Olof Abrahamsson, Väst Alpin SK Göteborg, den snabbaste av svenskarna. Olof blev åtta idag med ett åk på 205,51km/h. Övriga svenska placeringar idag var Calle Ribbegårdh, Ålberga GIF på 11:e plats och Mats Abrahamsson, Väst Alpin SK Göteborg på 13:e.

S2JFormigal

Amanda Ribbegårdh vann S2-juniorklassen med ett åk på dryga 166km/h

Det kördes också tävlingar i S2-klassen idag, dessa är så kallade FIS-tävlingar, dvs internationella tävlingar men inte med världscupstatus. I S2-juniorklassen segrade Amanda Ribbegårdh, Ålberga GIF med ett åk på 166,44km/h som också var ett nytt personligt rekord för Amanda.

S2Formigal

Nyblivne JVM-mästaren Victor Persson tävlade som senior och blev tvåa i S2-klassen

I S2- herrar blev nyblivne JVM-mästaren Victor Persson, IFK Grängesberg AK, tvåa med ett åk på 169,34km/h och Chris Engleus, Mälaröarnas Alpina, femma med 166,66km/h, ett prydligt nytt personligt rekord för Chris som tävlade i Vars för första gången.

Vädret för de kommande dagarna ser ut att kunna ställa till en del problem. Det skall komma stora mängder snö vilket gör det osäkert om det går att få backen i säkert och tävlingsbart skick i tid till nästa tävling som enligt nuvarande plan skall börja på onsdag.